miercuri, 4 august 2010

Reduceri pentru clienţii care vin cu cana de-acasă la cafenele în Taiwan

Taiwanul poartă discuţii cu companiile care produc şi vând băuturi pentru a reduce folosirea de pahare de plastic şi de hârtie, în încercarea de a tempera poluarea, potrivit autorităţilor, scrie Earth Times, citând DPA.
Companiile care vand cafea şi sucuri la pachet în Taiwan vor fi obligate să reducă numărul de pahare de plastic folosite sau să se implice în reciclarea lor.Sursa: AP Photo

De la începutul anului viitor, toate magazinele care vând băuturi la pachet vor avea discounturi petnru clienţii care vin cu propriile căni, potrivit Administraţiei de Protecţia Mediului.

Autorităţile nu au stabilit încă nivelul acestor reduceri, dar acest aspect urmează să fie stabilit de Protecţia Mediului.

Dacă magazinele nu vor să facă parte din acest program, atunci vor fi obligate să recicleze paharele de plastic şi de hârtie, plătind câte un dolar taiwanez pentru fiecare două pahare aduse de clienţi. Un dolar taiwanez înseamă 0,03 dolari americani.

În fiecare an, în Taiwan se cumpără 1,5 miliarde de pahare de plastic şi de hârtie de la magazinele care fac livrări sau vând băuturi la pachet. Autorităţile au avertizat că numărul este în creştere.

Unele cafenele deja au început campanii de încurajarea a clienţilor să vină cu cănile de acasă

For more articles you can try this 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu